May 8, 2013

CONCURS: LEGEA STRAZII/HUMMINGBIRD - INCHEIAT

Stimați cititori, concursul s-a încheiat! Vă mulțumesc pentru implicare și vă invit călduros să participați și la următoarele concursuri!


Așadar, câștigătorii a 2 invitații duble la pelicula LEGEA STRAZII/HUMMINGBIRD sunt: Teca Andreea și Lucica Radu. 

Felicitări câștigătorilor! Îi mai așteptăm pe la noi!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cinemateca Trisk și RO IMAGE 2000 te trimit la film!

Premiul constă în 2 invitații duble la pelicula HUMMINGBIRD/LEGEA STRAZII, regia Steven Knight, ce pot fi folosite pe data de 12 mai (duminică), în cadrul cinematografului Movieplex (Plaza România, București).

Cu: Jason Statham, Agata Buzek,Vicky McClure, Benedict Wong, Ger Ryan, Dai Bradley



Hummingbird este povestea unui soldat din Forţele Speciale, Joey Jones (Jason Statham), care ajunge să trăiască pe străzi după ce e condamnat de curtea marţială militară.

Într-o noapte sparge un apartament luxos din Covent Garden şi află că acesta va fi gol pentru trei luni. Găseşte acolo un card de credit, cheile unei maşini şi un cont bancar doldora de bani, numai bun pentru el ca să-l acceseze. Dar, în loc să şi le însuşească, Joey alege să folosească această ocazie pentru a-şi pune viaţa în ordine şi să-şi găsească un job. Renunţă la băutură şi la droguri şi se angajzează la un restaurant chinezesc ca spălător de vase. Nu după mult timp e promovat ca portar, iar apoi ca paznic neoficial. Este atât de bun la ce face, încât e luat la ochi de un şef al mafiei chinezeşti care îl ia să lucreze pentru el ca şofer şi ca mână forte.

Joey urcă în ierarhia lumii interlope chinezeşti din Soho, dar nu-şi uită prietenii din vremurile când trăia pe străzi.

Când era vagabond avea o iubită pe care o chema Isabel, iar acum vrea s-o salveze de pe străzi, aşa că apelează la călugăriţa care conduce un azil unde şi el era adăpostit, hrănit şi îngrijit. O cheamă sora Cristina (Agata Buzek) , dar reîntâlnirea cu ea nu decurge aşa de sentimental cum şi-ar fi dorit.

Pentru că Joey câştigă tot mai mulţi bani, începe să trimită la azil mâncare tot mai scumpă. Cristina îi acceptă darurile până în ziua în care Joey îi lasă un fişic impresionant de bani şi îi cumpără o rochie de mătase superbă. Cristina îi cere socoteală şi descoperă amândoi că au în comun mult mai mult decât şi-ar fi imaginat vreodată.

Cristina e de acord să dea de iubita lui Joey, care acum e gravidă, dar află că a fost ucisă. Din acel moment, Joey porneşte în misiunea de a-i răzbuna moartea şi de a afla cine a omorât-o.

Ascensiunea lui Joey în lumea crimei organizate se încheie brutal când e implicat într-un schimb de focuri într-un restaurant italienesc. Cu poliţia pe urmele lui, se întoarce la azil, unde o regăseşte pe Cristina. Cei doi îşi fac reciproc confesiuni care amintesc de vremuri sumbre, ceea ce-i aduce şi mai aproape unul de celălalt.

După ce face o mică afacere nereuşită cu traficanţi de carne vie, Joey reuşeşte să afle numele celui care a ucis-o pe Isabel. Cristina îl anunţă că pleacă într-o misiune în Africa, şi că nu mai au decât o singură zi la dispoziţie împreună.

Joey îl găseşte pe ucigaşul lui Isabel la o petrecere simandicoasă şi-l ucide aruncându-l de pe acoperiş.

A doua zi, drumurile lui Joey şi ale Cristinei se despart pentru totdeauna, iar el îşi dă seama că atunci când e treaz şi cu minţile limpezi este foarte periculos, aşa că alunecă încet-încet înapoi în lumea neştiută a celor care duc traiul pe străzi. Dar poliţia e în continuare pe urmele lui...

Așadar, pentru a participa la concurs, trebuie să urmați 2 pași simpli:

1. Să deveniți fan Cinemateca Trisk, prin intermediul paginii de Facebook pe care am dedicat-o blogului. Dacă ați dat deja ”like” paginii, puteți trece la pasul al 2-lea.

2. Folosind ACELAȘI cont de Facebook cu care ați devenit fan al Cinematecii Trisk, trebuie să răspundeți la următoarea întrebare: Care este rolul dvs. preferat interpretat de Jason Statham si de ce? ATENȚIE: vor fi luate în considerare doar comentariile postate pe blog, prin intermediul platformei de Facebook! Vă rog să postați UN SINGUR comentariu!

Concursul se va încheia pe data de 10 mai (vineri), la ora 12:00, când vor fi anunțați câștigătorii.

MULT SUCCES!