Sep 28, 2015

Dracula Film Festival 2015

Sie-ul oficial: www.draculafilm.ro



În Hotelul Transilvania lucrurile s-au schimbat puțin în ultima vreme: politica strictă a lui Dracula care acceptă doar monștri în hotel s-a mai relaxat, iar hotelul își deschide porțile și oamenilor. Dar în spatele cavourilor închise, Dracula este neliniștit deoarece adorabilul său nepot, jumătate vampir, jumătate om, Dennis, nu dă semne că ar fi și vampir. Așa că, în timp ce Mavis își vizitează socrii umani (și are și ea parte de un șoc cultural), bunicul vampir Dracula își cheamă prietenii Frank, Murray, Wayne și Griffin pentru a-l supune pe Dennis unor antrenamente speciale. Însă nimeni nu știe că tatăl lui Drac, foarte bătrânul și morocănosul Vlad e pe cale să facă o vizită familiei. Când Vlad află ca strănepotul său nu este de sânge pur și că oamenii pot să stea acum la Hotel Transylvania, lucrurile o iau un pic razna.

Pe coloana sonoră a filmului veți recunoaște vocile lui Adam Sandler (Dracula), Andy Samberg (Johnny), Selena Gomez (Mavis), Kevin James (Frank), Fran Drescher (Eunice), Steve Buscemi (Wayne), Molly Shannon (Wanda), David Spade (Griffin), Keegan-Michael Key (Murray) și Mel Brooks (Vlad).
Adam Sandler, Allen Covert și Ben Waisbren sunt producători executivi, iar Robert Smigel semnează scenariul.

O femeie e rapita in timpul unui zbor de rutina si fortata sa fie martora la uciderea unui politician (79% Rotten Tomatoes)

  • WED
    07
    OCT
    2015

    Petrecere invitați

    21:30Teatrul Sică Alexandrescu
Sa bem si sa ne veselim, deci!

Regia: Adrian Țofei
Obsedat să realizeze un film cu actriţa hollywoodiană Anne Hathaway, un tânăr din România recurge la gesturi extreme folosind trei actriţe pentru a înregistra scene din film. Scopul său? Să i le trimită lui Anne ca dovezi ale abilităţilor sale regizorale şi actoriceşti.


  • THU
    08
    OCT
    2015

    CryptShow

    18:00Cinemateca Patria
  • THU
    08
    OCT
    2015

    Premieră (în afara competiției) - The Visit (SUA, 2015)

    20:00Teatrul Sică Alexandrescu
O mama, parinte singur, descopera ca lucrurile din viata sa o iau razna, dupa ce cei doi copii ai sai fac o vizita pe la bunici. (61% Rotten Tomatoes)

  • THU
    08
    OCT
    2015

    Competiția scurtmetraje românești

    20:00Cinemateca Patria
In competitie: 
Închiriez mansardă, rog seriozitate (R. Sorin Tănase, 14 min)
Comedie neagră despre proprietari și chriași cu droguri și aspirine, ale tinereții valuri și incidente care pot schimba radical destinul tuturor celor implicați într-un deces cu cauze dubioase. Un tur de forță umoristic pur și simplu spumos.
Black Friday (R. Roxana Stroe, 21 min)
Este o zi care oricare alta în Republica Socialistă România. Doar că unul câte unul și doi câte doi cetățenii încep să cadă secerați prin parcarea din spatele blocului. Cauza este ceva mult mai parșiv decât orice demență răzbunătoare.
Omulan! (R. Matei Branea, 15 min)
Omulețul mucalit, pragmatic și aventurier pleacă prin cosmos în căutarea divinității. După o serie de întâlniri cu animale și ecosisteme fantastice, nobila lui expediție se împotmolește în amor și alcool. O animație savuroasă și tupeistă.
Vacanță la țară (R. Andrei Tănase, 22 min)
Lăsați la bunici, doi adolescenți se plictisesc teribil. Cercurile misterioase din lanul de grâu le vor da un motiv de investigație, aventură și oroare. O dramă despre sfârșitul copilăriei.
În ataș (R. Mircea Bobîna, 18 min)
Un soldat din Republica Moldova, recent întors din Afganistan, trebuie să-și pună ordine în viață și să-și ajute fostul camarad de arme, internat de autoritățile sovietice într-un ospiciu. Dar realitatea 80-istă a Chișinăului începe să fie foarte elastică.


  • THU
    08
    OCT
    2015

    Competiția scurtmetraje internaționale

    21:30Cinemateca Patria
In competie:
Yayos (R: Roberto San Sebastian, Spania): un nepot își suspectează bunicul veșnic tânăr de lucruri necurate, 
Thorn (R: Soichi Umezawa, Japonia) este o demență de zile mari, cum numai japonezii pot orchestra, iar Inner World (R. Vivian Papageorgiou, Grecia) este un film despre obscenitatea capitulării în fața presiunilor celorlalți. 
Zugar Zombie (R: Alexander Quezada, Brazilia), un film cu trestie de zahăr și zombie este, de fapt, este o metaforă despre cum merg lucrurile în America Latină; 
Ghost Train (R. Lee Cronin, Irlanda) doi frați își fac confesiuni despre dispariția dubioasă a a unui prieten;
Maria (R: Guilherme Daniel, Portugalia) este o adolecentă cu nevoi speciale, sângeroase.


Regia: Levan Bakhia
Această poveste sumbră despre violență și răzbunare confirmă că există o nouă generație extrem de talentată de regizori de horror în Europa de Est. Trei turiști americani traversează un peisaj dezolant din Georgia rurală. Zona e cunoscută pentru faptul că e plină de mine din timpul războiului. Dar acest pericol se dovedește a fi unul minor în comparație cu întâmplările de coșmar care urmează. O combinație de Deliverance cu Death and the Maiden și cu nimic din ce ați mai văzut până acum, filmul lui Bakhia pornește în forță și nu se potolește nici măcar o clipă până la incredibilul cadru final.


O varaianta postmoderna a lui Faust, regizata de Brian de Palma. (95% Rotten Tomatoes)


  • FRI
    09
    OCT
    2015

    Star Wars Maraton

    17:00Sala Patria
Ce-ar mai putea fi zis aici, decat ca, pentru fanii SW, maratonul e viata lor. Episodul 7 vine in a doua jumatate a lui decembrie, in Romania. 


Regia: Tomaz Gorkic
După o noapte de beție, Zina, un fotomodel amator, pleacă pentru o sesiune foto în pădure, acompaniată de ambițioasa Mia, de apatica Dragica și de snobul fotograful Blitcz. În acel loc idilic, o banală sesiune foto se transformă într-o luptă feroce pentru supraviețuire.


  • FRI
    09
    OCT
    2015

    Masterclass Simon Boswell

    19:00Cinemateca Patria
  • FRI
    09
    OCT
    2015

    Competiția de lungmetraj - JeruZalem (Israel, 2015)

    20:00Teatrul Sică Alexandrescu
Regia: Doron Paz și Yoav Paz
Două tinere americane sunt ademenite de un student la antropologie, frumos și misterios, într-o excursie la Jerusalem. Dar distracția e brusc întreruptă atunci când cei trei sunt prinși în mijlocul unei apocalipse biblice. Prizonieri ai vechilor ziduri din Orașul Sfânt, cei trei călători trebuie să supraviețuiască îndeajuns de mult cât să găsească o cale de scăpare, în timp ce furia iadului se dezlănțuiește asupra lor.

Un horror de Jodorowsky?! Ohoo, sa fie primit! (85% Rotten Tomatoes)

Actiune, comedie, horror. O fiinta jumate iepure, jumate om, terifiaza un grup de turisti in premiera in Romania ;)

O talharie care, evident, ia o turnura proasta si se transforma in film horror (59% Rotten Tomatoes)

Proaspat, de anul acesta, Cinderella vine si la Dracula Film Festival (85% Rotten Tomatoes)

Regia: Károly Ujj Mészáros
Liza e o asistentă naivă și drăgălașă de 30 de ani ce trăiește în Csudapest, capitala unei Ungarii fictive din anii ‛70, condusă după un sistem capitalist. Ea are grijă de Marta, văduva fostului ambasador japonez. În timp ce Liza își serbează ziua de naștere, Marta e ucisă de Tomy Tani, fantoma unui cântăreț japonez din anii ‛50. Rudele victimei o încriminează pe Liza, iar sergentul Zoltan, însărcinat să ancheteze cazul, începe să se îndrăgostească de suspectă. După o serie de ghinioane inexplicabile din viața ei amoroasă, tânăra e convinsă că s-a transformat într-un demon din mitologia japoneză. 


  • SAT
    10
    OCT
    2015

    Ziua Twin Peaks

    17:00Cinemateca Patria
Mai va aduceti aminte (ca sa citez clasicii) de Twin Peaks? E, e ziua lui, la Dracula Film Festival; implineste vreo 25 de anisori si urmeaza sa aiba un frate, in 2017.


Regia: Lucas Pavetto
Viola și Nicola traversează o perioadă dificilă. Relația lor de cuplu a fost pusă la încercare de un avort neașteptat. Ca să depășească această criză, decid să petreacă un sfârșit de săptâmână într-o casă veche din pădure, dar planul lor ia o turnură diabolică când în mintea unuia dintre soți se insinuează o nebunie suspectă. Ceea ce ar fi trebuit să fie un week-end liniștit se transformă, brusc, într-un coșmar mortal.


  • SAT
    10
    OCT
    2015

    Gala de închidere DFF 2015 - Decernarea premiilor

    20:00Teatrul Sică Alexandrescu
  • SAT
    10
    OCT
    2015

    Premieră (în afara competitiei) - The Witch (SUA, 2015)

    20:30Teatrul Sică Alexandrescu
Un horror atat de proaspat incat la americani ajunge abia la anul; se pare ca actiunea se petrece pe la 1630, in plin Ev Mediu, si zice despre paranoia, vrajitorie si alte pacate pentru care lumea buna obisnuia sa inalte rugi... (89% Rotten Tomatoes)

  • SAT
    10
    OCT
    2015

    Concert live Simon Boswell: the And

    23:00Teatrul Sică Alexandrescu
  • SAT
    10
    OCT
    2015

    Masters of Horror (3x) - Shocker (SUA, 1989)

    23:00Cinemateca Patria
O comedioara horror despre un condamnat la moarte care se intoarce sa-si beleasca supravietuitorii (12% Rotten Tomatoes)

Celebrul, deja, BH6, despre care am scris si noi (89% Rotten Tomatoes)

  • SUN
    11
    OCT
    2015

    Hotel Transilvania 2 3D

    11:00Cinema One
Pentru cei care au ajuns mai tarziu la festival, sau pentru cei indragostiti deja de la prima infatisare de miercuri.

  • SUN
    11
    OCT
    2015

    Primul film românesc 3D (30 minute) - Dopul scuză mijloacele

    13:00Cinema One
Asteptam cu interes!

Regia: Levan Bakhia
Această poveste sumbră despre violență și răzbunare confirmă că există o nouă generație extrem de talentată de regizori de horror în Europa de Est. Trei turiști americani traversează un peisaj dezolant din Georgia rurală. Zona e cunoscută pentru faptul că e plină de mine din timpul războiului. Dar acest pericol se dovedește a fi unul minor în comparație cu întâmplările de coșmar care urmează. O combinație de Deliverance cu Death and the Maiden și cu nimic din ce ați mai văzut până acum, filmul lui Bakhia pornește în forță și nu se potolește nici măcar o clipă până la incredibilul cadru final.


  • SUN
    11
    OCT
    2015

    Ziua Viasat History - Conferința Dracula: Agent de voiaj

    17:00Cinemateca Patria
Nicolae Pepene prezintă un aspect spectaculos atât al istoriografiei românești recente, cât și al istoriei turismului românesc: valorificarea comercială de către autorităţile românești comuniste a mitului comercial Dracula și ,,disputa”,dintre personajul literar creat de Bram Stoker și personajul istoric Vlad Ţepeș.

Regia: Lucas Pavetto
Viola și Nicola traversează o perioadă dificilă. Relația lor de cuplu a fost pusă la încercare de un avort neașteptat. Ca să depășească această criză, decid să petreacă un sfârșit de săptâmână într-o casă veche din pădure, dar planul lor ia o turnură diabolică când în mintea unuia dintre soți se insinuează o nebunie suspectă. Ceea ce ar fi trebuit să fie un week-end liniștit se transformă, brusc, într-un coșmar mortal.

 
Cum sa mori de inima de la retelele de socializare - in premiera la Brasov.(61% Rotten Tomatoes)


  • SUN
    11
    OCT
    2015

    Ziua Viasat History - Vlad Țepeș (România, 1979)

    18:30Cinemateca Patria
Viasat History vine aduce filmul din '79, cu Ernest Maftei si Stefan Sileanu.
Regia: Károly Ujj Mészáros
Liza e o asistentă naivă și drăgălașă de 30 de ani ce trăiește în Csudapest, capitala unei Ungarii fictive din anii ‛70, condusă după un sistem capitalist. Ea are grijă de Marta, văduva fostului ambasador japonez. În timp ce Liza își serbează ziua de naștere, Marta e ucisă de Tomy Tani, fantoma unui cântăreț japonez din anii ‛50. Rudele victimei o încriminează pe Liza, iar sergentul Zoltan, însărcinat să ancheteze cazul, începe să se îndrăgostească de suspectă. După o serie de ghinioane inexplicabile din viața ei amoroasă, tânăra e convinsă că s-a transformat într-un demon din mitologia japoneză.


Cel mai cunsoscut si mai comercial Dracula, din '97 (79% Rotten Tomatoes)

Regia: Doron Paz și Yoav Paz
Două tinere americane sunt ademenite de un student la antropologie, frumos și misterios, într-o excursie la Jerusalem. Dar distracția e brusc întreruptă atunci când cei trei sunt prinși în mijlocul unei apocalipse biblice. Prizonieri ai vechilor ziduri din Orașul Sfânt, cei trei călători trebuie să supraviețuiască îndeajuns de mult cât să găsească o cale de scăpare, în timp ce furia iadului se dezlănțuiește asupra lor.