Dec 4, 2014

[comunicat] “Ana”, noul film al regizorului Visarion Alexa, va rula în cinematografe din 12 decembrieCel mai noul film al regizorului Visarion Alexa, “Ana”, se inspiră din traseul prin care regizorul a încercat obsesiv să ecranizeze mitul Meșterului Manole.

“Ana” va intra în cinematografe din 12 decembrie.


Din distribuția filmului fac parte nume sonore ale cinematografiei și teatrului românești, ca Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazăr, Dorel Vișan, dar și actori aflați la debut, precum tanăra actriță Cristina Drăghici. Imaginea este semnată de Patru Păunescu, muzica Mircea Florian, montaj Niță Chivulescu și sunetul Mihai Orășanu. Scenariul și regia Alexa Visarion.


Sinopsis

Povestea unui bărbat în pragul batrâneții, a unei tinere ajunsă printr-o întâmplare o nefericită prostituată în Italia și a unui adolescent, încercati de viață și care reușesc să comunice, susținuți în dialogul lor de legenda “Meșterului Manole“.

Realitatea și ficțiunea construiesc o stare specială în care trecutul, prezentul și viitorul le invadează simultan existența. Într-un loc al așteptării, pe malul unui lacul încă nepângărit de oameni, cei trei își intersectează amintirile în tensiunea grotescă a prezentului.

Erotismul și poetica acestui film sugerează stresant și periculos lipsa de șansă a trei generații. Singura lumina poate fi inițierea și înălțarea bisericii în sufletul lor.

Bio Visarion Alexa

Visarion Alexa este regizor și scenarist de teatru şi film. A regizat filmele, "Înainte de tăcere", “Inghititorul de sabii”, "Năpasta”, "Punct şi de la capăt", "Vinovatul" şi "Luna verde". A primit numeroase premii, printre care Premiul Academiei Române, acordat de pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică, şi al Premiul UNITER pentru întreaga activitate artistica.

Ana este o producție Paradox Film, susținută de Centrul Național al Cinematografiei, Societatea Română de Televiziune cu suportul RO DE Film

Durata: 89 minute


Parteneri media: TVR, Radio România, Cinemagia, Cațavencii, Cinefan, CinemaRx, Blog de cinema, RoEvents, Cooperativa Urbana, AaRC.ro, Cinemateca.eu, Cinemil.ro, Edge and Back, Bucureșteni, Movienews, Orasulm.eu, Urban Things.