Jun 1, 2012

Top 10 roluri de copii pe care mi-ar fi placut sa le joc

Stimați cititori,

Teo de la Despre filme mă provoacă (așa cum numai ea știe s-o facă) să vorbesc despre rolurile în care mi-ar fi plăcut să joc, presupunând, desigur, că talentul șade la locul lui și nu pierdut pe undeva, în cele patru zări. Au mai scris despre asta: Jovi Ene de la filme-cărți.ro, Maria de la Film Cultură Artă, Adina Chitu de la al ei Butic cu filme și cărți, Adriana de la Cinemateca lu’ Zăvoi, Rontziki Rontz, Angela de la Anzhela Movies, Drd Emil Călinescu, Bogdan Anghel și Marian Iuga de la FilmSinopsis. Sper să scrie despre asta: Piratul cinefil.

Menționez că trebuia să postez articolul încă de vinerea trecută, dar Criminalii din Columbo mi-au dat multă bătaie de cap și parcă nu-mi venea să-i las neterminați.

Când am început enumerările pe hârtie, mi-am dat seama că ar fi destul de multe roluri în care mi-ar fi plăcut să joc și că trebuia să le împart cumva. Iar când mama mi-a urat azi-dimineață ”La mulți ani!” mintea mi s-a luminat îndată!

Iată, așadar, cele 10 roluri de copii pe care mi-ar fi plăcut să le interpretez, plus o animație bonus! Nu vă așteptați la prea multă lapte și miere, dintotdeauna mi-au plăcut ciudățeniile...

Locul al 10-lea - Charlene 'Charlie' McGee din Firestarter (1984), interpretată de Drew Barrymore
Sunt fan Stephen King până-n măduva oaselor și zău că mi-ar fi plăcut să aprind focul fără chibrituri.




Locul al 9-lea - Hermione Granger din seria Harry Potter, interpretată de Emma Watson
Puțină vrăjitorie nu strică nimănui. În plus, mi se pare foarte simpatică.


Locul al 8-leaEsther din Orphan (2009), interpretată de Isabelle Fuhrman
Mi se pare foarte interesant să interpretezi copilul maniac și ucigaș care, de fapt, nu prea mai e copil de ceva vreme. Creează multă tensiune în jurul ei, iar asta îmi unge gâtlejul mai ceva decât mierea.


Locul al 7-leaClaudia din Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994), interpretată de Kirsten Dunst
Dintotdeauna am fost atrasă de poveștile cu vampiri, însă cele cu vampiri-copii mi se par absolut deosebite. În plus, cum să ratez șansa de-a juca alături de Brad Pitt și Tom Cruise?


Locul al 6-leaDorothy din The Wizard of Oz (1939), interpretată de Judy Garland
O superbă călătorie a maturizării și o interpretare de neuitat a Somewhere Over the Rainbow.



Locul al 5-leaScout din To Kill a Mockingbird (1962), interpretată de Mary Badham
Un film superb, în care n-ar fi trebuit să-mi bat prea mult capul. Îmi amintește de toate prostiile făcute cu mult sârg în copilărie.


Locul al 4-leaEli din Låt den rätte komma in (2008), interpretată de Lina Leandersson
O poveste fără de cusur a unei fetițe vampir, pe care mi-aș fi dorit s-o joc fără să mă gândesc de 2 ori. Suficient de sumbră încât să mă cucerească pe veci.


Locul al 3-lea - Wednesday Addams din The Addams Family (1991), interpretată de Christina Ricci
Absolut delicioasă această fetiță! Îmi amintesc și acum faza când mama unei colege o întreabă drăgălașă și zâmbitoare: ”Ei și la ce se gândesc fetele de vârsta voastră” (sau ceva de genul) și ea îi răspunde foarte limpede: ”La crimă cu premeditare”.


Locul al 2-lea - Regan MacNeil din Exorcistul (1973), interpretată de Linda Blair
Chiar am momente în care regret nespus că n-a fost să fie. M-ar fi încântat peste măsură postura copilului posedat de Diavol în acest horror clasic, de referință în cinematografie.


Locul întâiOfelia din El laberinto del fauno (2006), interpretată de Ivana Baquero
Trecând peste faptul că m-aș fi descurcat cu spaniola, filmul este absolut desăvârșit. O evadare din realitatea crudă într-o lume a fanteziei deosebit de stranie .


BONUS: dacă vreodată pune mâna Tim Burton pe cartea lui Neil Gaiman și o ecranizează pe Coraline (non-animație), atunci îmi vopsesc părul în albastru negreșit. Sau, dacă dorește să își exprime o altă viziune asupra Albei ca Zăpada, aici sunt. Deși...ar fi mai degrabă Roșcata-ca-Tomata!