May 7, 2012

In spatele ecranului - Florence and the Machine înregistreaza Breath of Life (parte din coloana sonora a filmului Snow White and the Huntsman)

Nu știu alții ce gândesc, dar eu, când o ascult pe Florence, simt cum îmi tresaltă ființa de plăcere. E greu de descris efectul pe care muzica acestei femei îl are asupra mea; aș încerca două cuvinte: Armonie și Vrajă. Un glas parcă venit din alte sfere! Comparată fie cu Kate Bush, PJ Harvey sau Björk, aș vrea să nu o asemuiesc cu altcineva, deși toate cele 3 doamne de mai sus îmi sunt teribil de dragi. Stilul ei a fost descris adesea ca ”întunecat, robust și romantic”.

După ce Florence and the Machine au înregistrat o melodie care a făcut parte din coloana sonoră a Twilight Saga: Eclipse (Heavy in Your Arms), acum ne încântă cu ”Breath of Life”, parte componentă din coloana sonoră a filmului ”Snow White and the Huntsman”, preconizat a fi lansat în cinematografele noastre pe data de 1 iunie 2012 (stați pe-aproape, vom avea concurs cu invitații). Vă las în compania acestui film scurt cu Florence Welch, unde puteți vedea câteva imagini de la înregistrări, plus câteva cuvinte la adresa filmului, despre care cântăreața spune că ”e mai mult din perspectiva reginei”.


Judecând după trailer, am vaga senzație că va fi pentru prima (și posibil ultima) oară în istorie când îmi va plăcea mai mult regina cea rea decât imaculata Albă-ca-Zăpada :))) Pentru cine dorește să asculte toată melodia și să vadă câteva secvențe din film, o poate face aici.




Nu puteam să închei fără a-mi aminti de Heavy in your Arms, care, pentru mine cel puțin, nu e doar o parte din coloana sonoră a Twilight Saga: Eclipse, ci unul dintre cântecele mele de suflet. Enjoy!