May 23, 2012

The Dictator/Dictatorul a cucerit box-office-ul romanesc si international - Comunicat de presa

Lansat în România pe 18 mai, DICTATORUL a fost văzut de 37.852 de spectatori, cu încasări record, fiind cel mai de succes film al lui Sacha Baron Cohen, atât în România, cât şi pe plan internaţional.

DICTATORUL SE CLASEAZĂ PE LOCUL AL 2-LEA ÎN ISTORIE CA ÎNCASĂRI PENTRU O COMEDIE NERECOMANDATĂ MINORILOR SUB 15 ANI.

LOS ANGELES (23 mai 2012)Paramount Pictures anunţă că cel de-al treilea film al lui Sacha Baron Cohen, DICTATORUL, a debutat internaţional cu încasări de 30,9 milioane de dolari, ceea ce îl clasează pe locul al doilea în istorie ca debut în cinematografele din toată lumea în categoria comediilor nerecomanate minorilor sb 15 ani.

Comedia, al cărei protagonist este Cohen în rolul unui dictator nord-african care îşi riscă viaţa pentru a fi sigur că democraţia nu va fi niciodată instaurată în ţara pe care o asupreşte cu atâta dragoste, a cumulat pe plan internaţional 55,4 milioane de dolari de la lansarea sa în cinematografe pe 16 mai.

DICTATORUL a avut cele mai mari încasări în Germania, Austria, Elveţia, Olanda şi Belgia, unde a depăşit cifrele cumulate ale primelor sale două filme, BORAT şi BRUNO. Mai mult, comedia a reuşit performanţa de a depăşi încasările internaţionale ale unor comedii pentru adulţi de mare succes, precum DOMNIŞOARE DE ONOARE, MAREA MAHMUREALĂ, dar şi a recent lansatului UMBRE ÎNTUNECATE.