Mar 2, 2012

Premiere in cinematografe - martie 2012

Stimați cititori, vă invit să dăm o raită prin premierele lunii martie. Pentru iubitorii filmului românesc, avem Tatăl-fantomă în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureș în rolul principal. Se vorbește mai mult în limba engleză, iar părerile asupra acestui film sunt împărțite, așa încât vă las să îl descoperiți singuri-singurei. Robert Pattison nu mai este un vampir îndrăgostit, ci un cuceritor de femei influente care trece de la mizerie la lux, în noua ecranizare a romanului Bel Ami, scris de Guy de Maupassant. Ne mai speriem puțin cu exorcizări la Devil Inside și mai râdem, sper, la câteva comedii (într-una din ele ne reîntâlnim cu Jennifer Aniston, în caz că vă era dor). Câteva SF-uri pentru iubitorii genului, cel mai așteptat fiind Jocurile foamei. Daniel Radcliffe nu mai e Harry Potter, ci un tănăr avocat care are de-a face cu o casă bântuită dintr-un sătuc britanic. Albă ca Zăpada e scoasă de la naftalină și modernizată, Julia Roberts fiind vrăjitoarea cea rea. Iubitorii de animație se vor putea delecta cu o nouă producție de la creatorii Despicable Me, în care vor face cunoștință cu morocănosul, dar și simpaticul Lorax. Avem și un thriller psihologic care se anunță înteresant: We Need to Talk About Kevin, care insistă pe o relație mai încâlcită dintre o mamă și fiul ei. Radu Mihăileanu vine cu ceva mai exotic, un sat undeva între Africa de Nord și Orientul Mijlociu, unde femeile vor să rupă tradiția și să nu mai care apă de la izvor, încercând să pună această responsabilitate pe umerii bărbaților într-un fel aparte.

Tatăl fantomă - Premiera 2 martie

Regia: Lucian Georgescu
Cu: Marcel Iureş, Mihaela Sîrbu
Gen film: Dramă

Profesorul american Robert Traum (Marcel Iureș) își ia un concediu de un an și, renunțând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrățișeze o aventură ce are strânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să descâlcească misterul ce învăluie originile tatălui și unchiului său, faimoșii frați Traum: Rudolf, un celebru romancier, și Samuel, odinioară mare gangster la Chicago.





Bel Ami - Premiera 2 martie

Regia: Nick Ormerod
Cu: Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci
Gen film: Dramă, Romantic

O nouă adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, Bel Ami ilustrează periplul lui George Duroy (Robert Pattinson), de la mansardele mizere în care trăise, la opulenţa şi luxul clasei sociale înalte din Parisul anilor 1900. Folosindu-se de puterea sa de seducţie şi de inteligenţa ieşită din comun, George reuşeşte să se transforme dintr-un tânăr sărac lipit pământului în cel mai dorit bărbat al momentului. Dar treburile se complică. Devenit un paria al cercurilor selecte, renegat de toţi prietenii săi, numai un gest nebunesc îl mai poate salva de săracie, dar în acelaşi timp îl va costa mai scump chiar decât pierderea celei mai mari averi. 



The Devil Inside / Diavolul din tine – Premiera 2 martie

Regia: William Brent Bell
Cu: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth
Gen film: Horror, Thriller

Toată viața, Isabella a trăit cu impresia că mama ei a ucis cu brutalitate trei oameni pentru că era bolnavă pishic. Dar, după ce afla că de fapt crimele au avut loc ca urmare a unui ritual de exorcizare, ea încearcă să afle adevărul, împreună cu o echipă de cameramani. Însă, la scurt timp, tânăra va fi prinsă într-o serie de ședinte de exorcism neautorizate, care îi vor pune viața în pericol.



Chronicle / Cronici – Premiera 2 martie

Regia: Josh Trank
Cu: Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Alex Russell
Gen film: Acţiune, Dramă, SF

Trei buni prieteni, elevi de liceu, capătă puteri supranaturale după ce fac o descoperire incredibilă. În curând însă, propriile vieți le vor scăpa de sub control, iar prietenia le va fi puternic testată, căci partea întunecata a puterilor lor începe să iasă la suprafață



John Carter – Premiera 9 martie

Regia: Andrew Stanton
Cu: Lynn Collins, Taylor Kitsch
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF

John Carter se bazează pe un roman clasic de Edgar Rice Burroughs, ale cărui aventuri pline de imaginaţie au servit drept sursă de inspiraţie pentru mulţi cineaşti. Filmul spune povestea fostul căpitan John Carter (Taylor Kitsch), care este în mod inexplicabil transportat pe planeta Barsoom (Marte), unde devine implicat într-un conflict de proportii epice printre locuitorii planetei. Într-o lume la un pas de prăbușire, Carter își redescoperă umanitatea, când îşi dă seama că de el depind supravieţuirea planetei Barsoom şi a poporului său.



Le gamin au vélo / Băiatul cu bicicleta – Premiera 9 martie

Regia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Cu: Cécile De France, Thomas Doret, Jérémie Renier
Gen film: Dramă

Filmul povestea lui Cyril, un puşti de 12 ani, care încearcă să îşi găsească tatăl, după ce o vreme a stat la orfelinat. Din întâmplare o întâlneşte pe Samantha (Cecile de France), proprietara unui salon de coafură, care îl găzduieşte în weekenduri. Cyril nu poate recunoaşte dragostea pe care i-o dă Samantha, o iubire de care are nevoie disperată pentru a-şi linişti furia.



Wanderlust / Cu lumea-n cap – Premiera 9 martie

Regia: David Wain
Cu: Paul Rudd, Jennifer Aniston, Malin Akerman
Gen film: Comedie

Este vorba despre un cuplu care părăsește stresul metropolei pentru a se alătura unei comunități hippy, unde singura regulă este aceea de a fi tu însuți.





21 Jump Street – Premiera 16 martie

Regia: Phil Lord, Chris Miller
Cu: Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube
Gen film: Acţiune, Comedie

Inspirat de serialul cu acelaşi nume (care a rulat în SUA timp de 5 ani, între 1987 şi 1991, totalizând 103 episoade), filmul este povestea unei echipe speciale de poliţişti tineri care se infiltrează într-un liceu pentru a controla faptele ilegale din rândul adolescenţilor.



Big Miracle / Misiune de salvare – Premiera 16 martie

Regia: Ken Kwapis
Cu: Drew Barrymore, John Krasinski
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste

Bazat pe povestea adevărată care a înduioşat inimile oamenilor de peste tot pe glob, Misiune de salvare este aventura unui reporter dintr-un orăşel (John Krasinski) şi a unei activiste Greenpeace (Drew Barrymore), care fac front comun cu autorităţile şi preaputernicii zilei pentru a salva o familie de balene gri blocate în gheţurile din Cercul Arctic.



The Woman in Black / Femeia în negru – Premiera 16 martie

Regia: James Watkins
Cu: Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds, Janet McTeer
Gen film: Dramă, Horror, Thriller

Daniel Radcliffe este Arthur Kipps, un tânăr avocat venit într-un mic sat de pe litoralul britanic pentru a face ordine în hârtiile unei văduve bogate decedate recent. În imensul conac al acesteia, aflat pe o limbă de pământ pe care mareea o separă complet de uscat, Arthur va avea parte de câteva experienţe neliniştitoare care îl vor face curând să cerceteze în sat istoria familiei văduvei.



Mirror, Mirror / Oglindă, Oglinjoară – Premiera 16 martie

Regia: Tarsem Singh
Cu: Lily Collins, Sean Bean, Julia Roberts, Armie Hammer
Gen film: Aventuri, Comedie, Dramă, Fantastic

Una dintre cele mai iubite povești ale omenirii revine la viață. O repovestire proaspătă și amuzantă a legendei Alba ca Zăpada. Oglindă, Oglinjoară ne-o prezintă pe Lily Collins în rolul Albei ca Zăpada, o prințesă aflată în exil, și pe Julia Roberts, regina cea rea care i-a furat regatul fără nicio îndurare. Albă ca Zăpada este ajutată de șapte pitici rebeli și curajoși în lupta ei de a-și recâștiga dreptul întâiului născut, dar și Prințul drag.



We Need to Talk About Kevin – Premiera 23 martie

Regia: Lynne Ramsay
Cu: John C. Reilly, Tilda Swinton, Ezra Miller
Gen film: Dramă, Thriller

Eva, personajul Tildei Swinton, a renunţat la carieră şi şi-a agăţat ambiţiile în cui pentru a-l naşte pe Kevin, dar chiar de când băiatul e bebeluş, relaţia mamă-fiu e una dificilă. În unele zile, când micuţul Kevin nu mai înceta dintr-un plâns oribil, Eva se gândea disperată că a renunţat pentru acest copil insuportabil la jobul ei minunat de a scrie ghiduri turistice. Tatăl, Franklin, un tip nu foarte dezgheţat, îşi idealizează fiul, iar acesta îl manipulează cu uşurinţă. La 15 ani, Kevin face ceva iraţional şi de neiertat în ochii întregii comunităţi, iar Eva e năucită de propriile sentimente de durere şi vinovăţie.



The Hunger Games / Jocurile foamei – Premiera 23 martie

Regia: Gary Ross
Cu: Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence
Gen film: Acţiune, Dramă, SF, Thriller

Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros - Jocurile Foamei. Douăzeci şi patru de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în luptă pe viaţă şi pe moarte, televizată şi urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat şi... viu.



Gone / Dispărută – Premiera 23 martie

Regia: Heitor Dhalia
Cu: Amanda Seyfried
Gen film: Thriller

Jill Parrish (Amanda Seyfried) descoperă cînd se întoarce de la schimbul de noapte că sora ei, Molly (Emily Wickersham) a fost răpită. Cu un an înainte, Jill scăpase din mîinile unui individ care o răpise, un ucigaş în serie neprins încă, aşa că acum e convinsă că acelaşi individ s-a întors şi a răpit-o pe sora ei. Temîndu-se că Molly va fi moartă pînă la răsăritul soarelui, Jill porneşte într-o cursă nebunească pentru a-l găsi pe ucigaş, a-i scoate la iveală secretele şi pentru a-şi salva sora.



Dr. Seuss' The Lorax / Lorax. Protectorul pădurii – Premiera 30 martie

Regia: Chris Renaud, Kyle Balda
Cu: Zac Efron, Danny DeVito, Taylor Swift
Gen film: Animaţie, Familie

Creatorii animaţiei Despicable Me (Sunt un mic ticălos) şi faimosul Dr. Seuss prezintă Lorax. Protectorul pădurii, o adaptare în 3D după povestea clasică a unei creaturi a pădurii care îi molipseşte pe cei din jur cu puterea de a spera. Aventurile animate urmăresc peripeţiile unui băiat de 12 ani care caută acel lucru unic care îi va aduce afecţiunea fetei de care s-a îndrăgostit. Pentru a-l descoperi, el trebuie să afle care e povestea morocănosului, dar simpaticului Lorax, care se luptă pentru a-şi proteja lumea în care trăieşte.



Wrath of the Titans / Furia titanilor – Premiera 30 martie

Regia: Jonathan Liebesman
Cu: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Sam Worthington
Gen film: Acţiune, Aventuri

A trecut aproape un deceniu de la înfrângerea eroică a monstruosului Kraken, iar Perseu încearcă să ducă o viaţă liniştită de pescar şi să fie un tată ideal pentru fiul său Helius. Între timp o luptă pentru supremaţie se dezlănţuie între zei şi titani, după ce ultimii, conduşi de liderul lor, Kronos, se eliberează din adâncurile infernului. Când Hades şi Ares încearcă să-l detroneze pe Zeus cu ajutorul lui Kronos, Perseu nu-şi mai poate ignora adevărata chemare, aceea de a face din nou ordine în Olimp.



La source des femmes / The Source – Premiera 30 martie

Regia: Radu Mihaileanu
Cu: Hafsia Herzi, Leïla Bekhti
Gen film: Comedie, Dramă

Povestea din "La Source de femmes" este contemporană şi are loc într-un sat aflat undeva între Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Tradiţia locului spune ca femeile să aducă apă dintr-un izvor săpat în munte, în fiecare zi, în plin soare. Leila (Leila Bekhti), o tânără mireasă, le convinge pe celelalte femei să intre într-o grevă a iubirii: fără sex, nici măcar o mângâiere, până când bărbaţii vor începe să preia ei responsabilitatea aducerii apei în sat.