Sep 14, 2009

Final Destination 3 (2006)

Rating IMDB: 6.0/10

Un lucru imi este foarte clar: n-am sa ma mai fac bine niciodata! Acum ceva vreme, vorbeam despre Final Destination 1 +2 (http://laurameleaca.blogspot.com/2009/03/final-destination-2000.html) si n-am de gand sa reiau cele scrise atunci. Nu s-a schimbat absolut nimic, nici in pareri, nici in actiune insasi.


Citeam deunazi ca este programata, la sfarsitul acestei saptamani, premiera Final Destination 4 in cinematografele romanesti. Si nu oricum, ci in varianta 3 D. Wow, va dati seama? Sa traiesti 90 de minute cu senzatia ca te stropeste sangele pe fata? Nu-i asa ca e cool? Nu, nu e deloc, dar pariez ca salile vor fi pline. Ba chiar cred ca e un semn de afectiune la mansarda, intrebati psihiatrul daca nu ma credeti!


In momentul in care am citit despre premiera, mi-am amintit ca nu vazusem partea a 3-a. Doar nu puteam sa fiu nepregatita pentru o asa lansare de succes...si am purces la vizionare...si zau daca stiu ce sa scriu! Nu de alta, dar nu se intampla nimic diferit, mortile sunt la fel de sinistre (poate chiar mai sinistre) si poate chiar mai trase de par. Parca Doamna cu Coasa nu mai vine asa de agale, parca perdelele flutura mai tare.Un lucru e cert: dialogurile sunt din ce in ce mai stupide.


De data aceasta, actiunea nu se mai petrece in avion, ci in roller coaster, adica un mare fas! Desigur, exista supravietuitori care s-au dat jos inainte ca tragedia sa se produca, alertati de sumbra previziune a unei domnisoare, colega si ea cu ei. Moartea vrea sa ii ia cu orice pret, respectand ordinea in care trebuiau sa moara in roller coaster si uite-asa, declaram deschis sezonul de penibilitati cinematografice. Picura apa si picatura aia nu stiu unde intra, de se prajesc doua puicute in solar de mai ca ti se face mila si iti vine sa le scoti din monitor. Uneia ii intra in cap neshte cuie imense, cum compostam noi hartia de birou si o tin cu exemplele astea morbide pana maine.


Filmul este de o cruzenie si o sinistrenie vecine cu patologicul. Marturisesc ca am vizionat pana la final din pura curiozitate, de a vedea pana unde se ajunge. Desigur, nu putea lipsi din poveste cautarea pe goagal, menita sa clarifice neshte chestiuni enigmatice, ca tocmai ce vorbiram despre asta in "Knowing", aia alta capodopera a cinematografiei!


Astept cu interes partea a 4-a. Promit sa tin minte cateva pasaje penibile, sa ne distram impreuna..