Apr 6, 2009

Righteous Kill (2008)


Rating IMDB: 6.1/10

Iata ca cei doi titani Al Pacino si Robert de Niro si-au unit din nou imensele forte actoricesti. Numai ca, rezultatul nu a fost atat de…titanic!

Nu insist mult pe tema oarecum fumata a filmului: doi politisti, care nu prea vor sa se pensioneze, se ocupa de un caz destul de ciudat: cativa raufacatori din New York sunt mierliti unul dupa altul. Oricum ar da-o si pe ce parte ar intoarce problema, ajung la aceeasi concluzie: din modul in care s-a operat, din informatiile la care a avut acces, mierlitorul e cam din tagma lor, a copoilor…Echipa mai tanara decat ei arunca acuzatii la adresa politistului insufletit de Robert de Niro, incep acuzatii, urmariri etc.

Filmul are un puternic iz de comercial cu neplacute intrepatrunderi de duzina. M-am uitat pana la final, din imensul respect pentru cei doi “grei” ai peliculei, al caror talent actoricesc genuin, incontestabil de altfel, i-a adus la rangul de profesionisti desavarsiti, fara a exagera sau nuanta cu ceva realitatea. Nu pot compara filmul asta cu niciunul in care Al Pacino sau de Niro au jucat singuri. Mi-e tare teama ca i-as jigni. Si asta complet nemeritat! Vezi-Doamne, filmul asta se bazeaza pe mareata tehnica a inducerii in eroare. Numai ca e al naibii de previzibila si prost pusa in scena!

Cu toata onestitatea, in timpul filmului asta imi era dor de orice alta pelicula comentata cu alte ocazii. Pana si de vampirasul nostru vegetarian si romantic, cu a lui Cosanzeana antisociala! Apropos, ati auzit ca perechea asta de vis se intoarce in 2009? E clara treaba, trebuie indelung sa ma pregatesc psihic: miroase de departe a saga vampireasca…