Mar 9, 2009

Twilight (2008)


Rating IMDB: 6.1/10

O domnisorica se muta la tatal ei, intr-un orasel de cateva mii de locuitori. Cei de la colegiu o primesc calduros, iar printre ei se afla si un tanar destul de fitos, sexy, misterios, cu o privire patrunzatoare. Dupa un sir de “pleaca, dar ramai!”, intre cei doi se creeaza o legatura. Semi-palid, acest barbat ar putea constitui barbatul qvasi ideal (apare de unde nici nu te astepti cand esti la ananghie, te trezesti cu el noaptea in dormitor venind pe geam, iti acorda toata atentia, tu esti prioritatea lui etc), numai ca, bietul de el, are un singur defect: e vampir si tot repeta liceul de prin 1918. Acest adevar crunt este intuit de domnisoara si confirmat de amorez, dar e indragostita nebuneste de el si vrea sa ii fie alaturi pentru toata viata. Toata viata ei, mai corect!

Cu o privire de mai degraba ar manca-o decat ar saruta-o, ii arata tot felul de giumbuslucuri vampiresti, iar duduia noastra e fara grai. Sub lozinca “te iubesc dar tare ti-as mai suge sangele”, acest vampiras e unul bun: sentimental, excesiv de protector cu duduia, din cand in cand o mai saruta dar se opreste ca, deh, mirosul ei uman il innebuneste. O prezinta familiei, care nu are nimic din ce stiam noi despre vampiri: locuiesc intr-un spatiu deschis, cu lumina, fara cosciuge, fara coltisori si sunt un soi de vampiri vegetarieni (adica se hranesc cu sangele animalelor si nu al oamenilor). In soare, pielea domnului straluceste asemenea diamantelor. Un vampir pe cinste, ce sa mai! De cateva ori o scapa din belele, apeland la forta lui vampiresca; acest domn poate citi gandurile, sigur, cu exceptia gandurilor ei. Domnisoara noastra se integreaza rapid in familia tanarului si chiar isi doreste sa devina si ea vampir pentru a fi cu el o eternitate.

Un film ce nu se doreste a fi o cronica despre vampiri, ci, mai degraba, despre o relatie ciudata. Mai slabut decat insusi vampirasul nostru….usurel ca un spritz de vara…Cu cine ar fi de urmarit filmul asta? Draga Ana, cu iubitul, dar si cu esarfa pe carotida…Nu se stie niciodata…