Apr 23, 2015

Avengers: Age of Ultron (2015)


Multumim distribuitorului filmului in Romania, Cineforum!

Age of Ultron e sange din sangele primului (The) Avengers, cu un adaos de gamification, macel mecano si un strop de romanta in detrimentul bascaliei. Se nasc eroi noi si se resusciteaza altii vechi, asa ca la final lucrurile arata ca un asternut satisfacator si fertil pentru Avengers 3. 


Castiguri: personaje noi, care deschid si mai larg portile universului Marvel,  dar si un pic mai multa carne pusa pe personajele deja consacrate. Acumularea de sex-simboluri se pune si ea tot cu plus (Scarletta, Hemsworth acopera nevoile erotice de baza, Downey, Evans, Cardellini si Olsen pe cele un pic mai rafinate).




Pierderi: scenariul;  intrigile sunt intretesute complicat iar filmul pare uneori construit din short-uri independente care intamplator au aceleasi personaje. Camera care, ca si in primul Avengers, nu transmite decat senzatii primare (in principal vertij...)

Deja vu: Big Hero 6 (!), Captain America, I, Robot, Transformers

Cand si unde sa vezi filmul: la cinema, pe ecran mare si cu sunet adevarat, fara indoiala. Nu are niciun farmec pe TV sau pe display, la 7 ani dupa lansare. 

Ce fel de film e: un basm clasic cu eroi moderni, exclusiv entertainment