Jul 25, 2014

17 minute de preview la "Guardians of the Galaxy"


Bate-ma, omoara-ma, dar inainte sa mor explica-mi de ce sa vad un preview de 17 (saptesprezece) minute dintr-un film care e cu 25 de puncte Meta si cel putin $100 mil peste cel care urmeaza sa ruleze...? Ca sa ma oftic? Ca sa ies din sala? Ca sa fac spume? Ca sa termin popcornul inainte de film?


Eu, in locul CineForum (multumim pentru invitatie!), as fi facut o vizionare separata, intr-o alta zi; asa mica, de 17 minute, cat e ea. Cand s-a terminat, m-au apucat dracii; as fi venit bucuros si daca asta era toata vizionarea, 17 minute de GoG! "Hell of a teaser!", ca sa parafrazez un clasic!

Vorbind serios, GoG pare sa fie o grozavie in materie de efecte speciale si bascalie, un SF cu personaje incredibile si interpretare decenta. Scenariul, evident, e inca necunoscut, n-as fi surprins sa ma surprinda, cum ar veni.


Scena evadarii din puscaria hiper-tehnologizata si hiper-pazita se desfasoara de parca ai fi cazut cu capul sub caiac, aruncat in deriva de un rau care urla, face spume si da cu tine de pietre; coloana sonora, oricare o fi fost ea, e ca o injectie perversa cu adrenalina. Cand s-a terminat scena, nu ne era clar niciunuia din sala daca ar trebui sa urlam unii la altii si sa sarim pe scaune sau sa aplaudam decent, asa ca am luat-o pe rezultanta: prostratie. Sunetul are mari ambitii, inarmati-va pe 8 August cu foarte mari asteptari, o sa dea cu noi de pereti. 

iMAX, dulce iMAX...

Au fost cateva miscari ale camerei care nu mi-au parut dintre cele mai fericite pe iMAX, in sensul ca daca nu te gandesti la o pajiste verde pe care paste, relaxat, un cal alb - fix in momentul in care camera incepe sa fuga, inspaimantata, printr-o hala cat un stadion - atunci deja ai venit fara punga la tine sau popcornul gusta ciudat. Pana la urma, ce-i sortit, asa sa fie; cine o avea norocul sa stea in primele doua-trei randuri la GoG, sigur tre' sa aiba noroc in dragoste! Musai!

8 August - premiera in Romania

Un cameraman sociopat