Aug 2, 2012

CONCURS - JOCURILE FOAMEI - INCHEIAT

Stimați cititori, concursul s-a încheiat! Vă mulțumesc pentru implicare și vă invit călduros să participați și la următoarele concursuri!

Așadar, câștigătoarea primului volum al trilogiei Jocurile Foamei este Andreea Livia Lupșa.
Felicitări, Andreea! Aștept impresiile tale despre carte!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cinemateca Trisk și Nemira te invită la lectură! 

Concursul se adresează tuturor, nu doar celor din Bucuresti!

”Pur și simplu, am citit fără să mă pot opri! (…) O lectură înrobitoare.” STEPHEN KING

”Am fost atât de obsedată de Jocurile foamei, încât am continuat să citesc și la restaurant, discret, cu cartea ascunsă sub masă!” STEPHENIE MEYER

Stimabili,
Cu o voce emoționată, dar plină de bucurie, vă aduc în atenție un nou tip de concurs găzduit de Cinematecă. Le mulțumesc călduros celor de la Editura Nemira pentru imensa contribuție adusă, întregind, astfel, un tablou la care visam de ceva vreme: film și carte (desigur, punând accentul pe opere care au stârnit interesul unei ecranizări de-a lungul vremii).

Ce puteți câștiga? Din multitudinea de posibilități, m-am îndreptat către un exemplar din primul volum al trilogiei Jocurile Foamei, luând în considerare imensul succes de care s-a bucurat cartea încă de la apariția ei, în anul 2008. Atât publicul, cât și criticii de specialitate au ramas impresionați de povestea creată de Suzanne Collins. Romanul a fost publicat în peste 32 de țări în doar șase luni de la lansare și a devenit imediat bestseller în topurile cunoscutelor publicații New York Times și USA Today. De asemenea, a fost recomandat de numeroase revistele de profil drept una dintre cele mai bune cărți ale anului 2008.

Anul 2012 a adus și mult-așteptata ecranizare, purtând semnătura regizorală a lui Gary Ross. Încasările au fost uriașe (în jur de 152 milioane de dolari numai în SUA, în weekendul premierei). Întrucât am ratat vizionarea lui în sala de cinematograf, nu-mi pot exprima o părere, însă îmi amintesc negreșit vuietul din blogosfera cinefilă la momentul lansării filmului în România, împărțind, după cum era de așteptat, păreri pro și contra.

Înainte de a stabili ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia volumului, doresc să vă spun câteva lucruri despre Nemirabooks.ro, locul virtual de întâlnire al cititorilor Nemira, în care aceștia își pot împărtăși opiniile (favorabile sau nu) sub forma unor recenzii consistent premiate. Astfel, prin publicarea unei recenzii a unei cărți Nemira aparută în ultima lună calendaristică, primiți cadou orice carte Nemira vă alegeți. Sau puteți primi 50% reducere la 3 cărți Nemira, în cazul în care nu vorbim de o recenzie a unei cărți apărute în ultima lună calendaristică. Aveți la dispoziție și un ghid al recenziei câștigătoare, ce cuprinde sfaturi utile celor care doresc să scrie și pe care ar trebui să le consulte înainte de a trece la treabă.


Am ales de pe blogul Nemirabooks.ro, 2 păreri interesante publicate de cititori despre primul volum al trilogiei Jocurile Foamei:

Primul volum este, cu siguranță, unul cel puțin interesant. Într-o mare de romane suprapopulate de tot felul de creaturi supranaturale, o carte despre un viitor ipotetic este ca o gură de aer proaspăt și îți trezește din start curiozitatea. Autoarea creează o lume din viitor pe ruinele prezentului nostru. Unul dintre lucrurile care impresionează cu adevarat este exact modul în care a construit această realitate, aproape înfricoșător de veridic. Tehnologii la care astăzi nici nu visăm coexistand cu un sistem organizatoric ce se apropie înfiorător de mult de sclavie, orașe în care orice ți-ai putea imagina vreodată există, așezate alături de zone în care se moare de foame la propriu, iar societatea trăiește într-o manieră apropiată de traiul rural primitiv”. (Articol postat de roxtao, disponibil integral aici)

Încă o părere:

Scriitura este bună, descrierile au ceva cinematografic și pictural în ele, practic vezi în fața ochilor fiecare detaliu, mai ales când e vorba de prezentarea diferitelor mâncăruri sau când se prezintă un nou fel de îmbrăcăminte pe care protagoniștii îl poartă atât în studiourile de televiziune, în timpul interviurilor, cât și în arenă. Obsesia pentru hrană capătă valențe mistice, la fel cum setea de circ a celor ce privesc este atât de vulgară în cruzimea și totuși inocența ei, fiindcă o mare parte din privitori, cei din Capitoliu, sunt pur și simplu niște oameni fără identitate, superficiali, care nu pun importanță pe nimic, cu atât mai puțin pe viața unor tineri a căror moarte pare ceva extrem de natural”. (Articol postat de Vali C., disponibil integral aici)

Așadar, pentru a participa la concurs, trebuie să urmați 2 pași simpli:

1. Să deveniți fan Cinemateca Trisk, prin intermediul paginii de Facebook pe care am dedicat-o blogului. Dacă ați dat deja ”like” paginii, puteți trece la pasul al 2-lea.

2. Folosind ACELAȘI cont de Facebook cu care ați devenit fan al Cinematecii Trisk, trebuie să recomandați o carte Nemira într-un mod convingător. Să umblați la tolba cu argumente pentru a ne invita la lectură. Puteți consulta catalogul cărților Nemira aici.

ATENȚIE: vor fi luate în considerare doar comentariile postate pe blog, prin intermediul platformei de Facebook! Vă rog să postați UN SINGUR comentariu!

Concursul se va încheia pe data de 9 august (joi), la ora 15:00, când voi anunța câștigătorul/câștigătoarea.

MULT SUCCES!