May 15, 2012

Premiere in cinematografe - 18 mai 2012

18 mai se anunță o zi interesantă, cel puțin din perspectiva premierelor în cinematografele românești: un dictator dus cu pluta (pe care l-am supus și la caznele unui concurs încă activ), un vampir întors din mormânt după un somn lung de vreo două secole și o comedie italiană care m-a sedus încă din trailer. Îl așteptam pe Tim Burton ca pe un nesscafe frappe cu multă înghețată. De ”shaorma cu de toate” m-am lăsat demult! Vizionare plăcută!

The Dictator/Dictatorul (18 mai 2012)
Regia: Larry Charles
Cu: Sacha Baron Cohen
Gen film: Comedie

Liderul suprem Aladeen i-a făcut lumii un dar colosal când s-a hotărât să se nască. Era al şaptelea fiu al gloriosului preşedinte pe viaţă al Republicii Wadiya, Omar Aladeen. Mama lui era o stewardesă de la Air France, care a murit în condiţii tragice din cauza unei lipse acute de oxigen imediat după ce l-a născut pe Aladeen în 1982 – ceea ce înseamnă că el are acum 30 de ani. Pozele în care poate l-aţi văut pe Aladeen copil în mijlocul anilor ’70, inclusiv una grozavă cu el la premiera filmului Saturday Night Fever sînt pure scorneli fabricate de presa occidentală sionistă.

Filmul spune povestea eroică a unui dictator care şi-a riscat viaţa pentru a fi sigur că democraţia nu va ajunge niciodată în ţara pe care a tiranizat-o cu atâta dragoste, şi este inspirat din romanul de mare succes “Zabibah and the King”, scris de Saddam Hussein.





Dark Shadows/Umbre întunecate (18 mai 2012)
Regia: Tim Burton
Cu: Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Eva Green
Gen film: Comedie, Fantastic

Barnaba (Johnny Depp) are lumea la picioarele sale sau cel puţin oraşul Collinsport, Maine. Stăpân al moșiei Collinwood, Barnaba este bogat, puternic şi un cuceritor înfocat ... până când face marea greșeală să-i frângă inima Angeliquei Bouchard (Eva Green). O vrăjitoare în toate sensurile, Angelique îl condamnă la o soartă mai rea decât moartea: îl transformă în vampir şi îl îngroapă ulterior de viu. Două secole mai târziu, Barnaba este eliberat din greşeală din mormântul lui şi iese într-o lume foarte schimbată a anului 1972. El se întoarce la moșia Collinwood și își găsește domeniul căzut în ruină. Descendenții familiei Collins s-au descurcat ceva mai bine, fiecare purtând propriile secrete întunecate.




La prima cosa bella/Prima amintire frumoasă (18 mai 2012)
Regia: Paolo Virzì
Cu: Stefania Sandrelli, Claudia Pandolfi
Gen film: Comedie, Dramă

Când superba Anna primeşte titlul de Cea mai frumoasă mamă la un concurs de frumuseţe din Livorno, soţul ei, Mario, nu mai poate de gelozie. De atunci haosul domneşte în familie, iar filmul lui Paolo Virzi va urmări cele mai importante aventuri ale acesteia pe o perioadă de aproape patru decenii.