Apr 10, 2012

Who Is Cletis Tout? (2001) - Guest-Post de Daniel Botea

Rating IMDB: 6.3 (10 de la Daniel)
Regia: Chris Ver Wiel
Gen: Comedie, Crimă

Morala lui Daniel Botea: Filmul este viață, viața este film.

Îmi face o deosebită plăcere să vi-l prezint pe domnul Daniel Botea, un cetățean ”natural, optimist, oltean și sportiv. La job inginer IT, în rest consilier pentru un stil de viață sănătos și blogger în viața de zi cu zi”, așa cum el însuși se descrie. Vă invit pe blogul lui, natural ca aloe vera, condimentat cu ingrediente precum bun-simț, utilitate, calitate, optimism. Fără E-uri, dar cu câteva EU-ri. Îmi place de Daniel, e un om cu scaun la cap, preocupat de ceea ce pune în farfurie, ba chiar are și o rubrică intitulată ”Miercurea fără carne”. Apreciez foarte mult grija unui om față de sine, față de sănătate în general și mărturisesc că ”Mens sana in corpore sano” mi se pare unul din cele mai înțelepte lucruri pe care mi-a fost dat să le aud în această viață. Bravo, Daniel!
Mărturisesc, de asemenea, că recenzia lui mi-a stârnit curiozitatea, dat fiind faptul că ea nu este rodul unui cinefil înrăit. Haideți să vedem ce a ieșit!


Nu prea sunt eu cinefil de felul meu și nici la televizor nu prea mă uit, iar și la TV și la filme în același timp ... mai rar.

Așa că dacă vă spun că am văzut de curând la TV un film care mi-a placut, trebuie să fie ceva deosebit. Îmi face plăcere să scriu acest guest-post-review pe blogul Laurei. Sper ca și vouă să vă facă plăcere vizionarea filmului.

Se numeste Cine este Cletis Tout? și este o comedie americană din 2001, cu acțiune, poveste de dragoste, suspans, porumbei călători și mult umor.

Trevor Finch (Christian Slater) este un tip capabil sa falsifice orice documente. Micah Tobias (Richard Dreyfuss) a dat spargerea vieții și a ascuns mai multe diamante înainte să se întâlnească cu Trevor Finch în închisoare. Reusesc să evadeze și înarmați cu noi identități se întâlnesc cu Tess (Portia de Rossi), fata lui Micah. Devenit Cletis Tout, Trevor Finch intră în vizorul mafiei care-l credea ucis, al poliției și al unui ucigaș plătit, pasionat de filme: Critical Jim (Tim Allen).

Pentru ca totul să fie și mai încurcat, Trevor Finch - Cletis Tout se îndrăgostește de Tess, Micah Donnelly este ucis, diamantele trebuie recuperate din curtea altei închisori și așa mai departe.

Daca mie mi-a placut de ucigașul-cinefil Critical Jim, cred că voi veți fi înnebuniți după el. Până la urmă, este personajul care încheagă toată acțiunea, cu citate din filme și continuări ... ca-n filme...

Aveți o secvență mai jos:


Nu știu dacă voi, atunci când spuneți scena favorită dintr-un film, amintiți și studioul sau chiar anul ... Ei bine, Critical Jim o face!

"I don't believe I've ever killed a man that didn't deserve it." - The Shootist, Warner Brothers

"Haven't you learned the rules of probability and outcomes? "Aren't you aware that every question of life or death remains a probability until the outcome?" - Heaven Can Wait, Paramount

"This is my life. It always will be. There's nothing else- just us and the camera and those wonderful people out there in the dark." "All right, Mr. Demille. I'm ready for my close-up." - Sunset Boulevard, Paramount.

"I love you." You belong to me. I know people don't belong to people." "Of course they do." - Breakfast at Tiffany's, Paramount, 1961.

Și toate acestea sunt replici bine legate de scenele din film. Să mai spun că, la sfârșitul filmulului, Critical Jim își ia la revedere printr-o scenă devenită celebră?

Sper că v-am stârnit curiozitatea, filmul este ușor de găsit, inclusiv pe YouTube. Eu m-am distrat pe cinste, sper să vă distrați cel puțin la fel de mult. Vizionare plăcută!