Apr 1, 2012

Premiere in cinematografe - aprilie 2012

Șoc și groază, stimați concetățeni! Țineți-vă bine de scaunele în care vă aflați, căci ele vor trebui să suporte o greutate în plus! Dacă Titanicul nu v-a stors suficiente lacrimi acum 15 ani, aveți ocazia să o faceți în această lună prin cinematografele noastre. Și nu oricum, ci 3D! Da, ați citit bine, revine pe marele ecran, după o muncă ”titanică” de metamorfozare a unei pelicule bidimensionale într-una în care apa te va înconjura din toate părțile și ți se va contopi cu lacrimile de pe obraji. Motivul acestei conversii este dat de împlinirea a 100 de ani de la nefericita scufundare a navei în apele Atlanticului.
Salut apariția în cinematografele noastre a unui film deosebit, care a produs vâlvă în țara lui de origine: emoționantul Intouchables. Ba chiar am citit pe undeva că a fost supra-numit ”Titanicul Franței”. Aceasta este recomandarea lunii pe care îmi permit, umil, să v-o fac!
De asemenea, iubitorii filmului european se vor putea desfăta și cu Le Havre, comedie marca Aki Kaurismäki, regizor a cărui prezență pe marele ecran nu poate decât să mă bucure. Vă recomand călduros și acest film.
Iubitorii American Pie vor întâmpina fericiți și această parte, despre care sper să nu dezamăgească la capitolul vulgaritate. Iar cine nu s-a săturat (încă) de comedii americane, poate insista și cu Project X.
Nici amatorii filmului românesc nu vor fi uitați, căci vor avea la dispoziție două pelicule interesante: Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude) și Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete).
Iubitorii de animație, printre care mă înscriu și eu cu majuscule, se vor putea delecta cu The Pirates! Band of Misfits, producție Columbia Pictures. Bine primită de critici, am înscris-o cu mare drag pe lista mea.
Condimentăm trăirile și cu puțină acțiune: Bruce Willis și Sigourney Weaver joacă împreună în The Cold Light of Day (Lumina rece a dimineții), care se anunță destul de incitant. Rihanna își face debutul actoricesc în Battleship, făcut după jocul de război omonim, produs de Hasbro.
Nu pot să trec cu vederea apariția unui thriller (destul de sumbru), în care îl regăsesc cu mare drag pe John Cusack: The Raven. Pentru cine dorește să experimenteze groaza tridimensională cu râuri de sânge, o poate face cu Piranha 3DD (îmi voi permite luxul de a rata această minunăție a naturii!).
Închei cu o comedioară romantică, Salmon Fishing in the Yemen, care îi aduce laolaltă pe Emily Blunt, Ewan McGregor și pe Kristin Scott Thomas.

Atât pentru această lună! Vă invit să descoperiți mai multe despre filmele care vă interesează în rândurile de mai jos. Pe luna viitoare!

Toată lumea din familia noastră – Premiera 6 aprilie 2012

Regia: Radu Jude
Cu: Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu
Gen film: Comedie, Dramă

Filmul expune într-un mod dramatic, dar şi comic, consecinţele unui divorţ, durerea, tristeţea, situaţia absurdă şi fără sens a tuturor celor pe care separarea îi afectează. Aşa cum susţine regizorul Radu Jude, intenţia sa nu este doar de a spune o poveste sinceră despre divorţ, ci este mai degrabă interesat să analizeze modul în care conflictele sunt generate şi evoluează. Astfel, divorţul şi consecinţele sale nu sunt tema principală a scenariului, ci doar contextul în care personajele se dezvoltă. Lipsa de comunicare dintre acestea, eşecul în a înţelege părerea celuilalt, imposibilitatea, de la un punct încolo, de a îndrepta răul făcut – toate aceste idei sunt explorate în film”, potrivit reprezentanţilor Hi Film Productions.





American Reunion/Plăcintă Americană. Din nou pe felie – Premiera 6 aprilie 2012

Regia: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
Cu: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott
Gen film: Comedie, Romantic, Dragoste

Personajele cu care am făcut cunoştinţă acum mai mult de un deceniu se întorc la East Great Falls pentru întâlnirea de zece ani. Pe parcursul unui weekend prelungit, aceştia vor descoperi ce s-a schimbat, ce a rămas la fel, dar şi faptul că timpul şi distanţele nu şi-au lăsat amprenta asupra prieteniei dintre ei. În vara lui ’99 patru băieţi din micul orăşel din Michigan îşi încep aventura vieţii lor în încercarea de a-şi pierde virginitatea. Anii au trecut, iar Jim şi Michelle s-au căsătorit, în timp ce Kevin şi Vicky şi-au spus „la revedere”. Drumurile lui Oz şi ale lui Heather s-au despărţit, iar Finch încă mai suspină după mama lui Stifler. Acum, aceşti prieteni de-o viaţă se întorc în oraşul natal ca adulţi care caută să regăsească inspiraţia de a trăi nebuneşte de la adolescenţii hormonali care au fost şi care au creat o legendă a filmelor de comedie.




Titanic 3D – Premiera 6 aprilie 2012

Regia: James Cameron
Cu: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste

Această nouă versiune a filmului "Titanic" a fost scoasă la 15 ani după cea originală, care, la vremea sa, a fost cel mai bine vândut film din toate timpurile, cu încasări de 1,8 miliarde de dolari, fiind depăşit în prezent tot de o producţie 3D semnată de Cameron, "Avatar". De asemenea, filmul "Titanic" a cucerit 11 premii Oscar.
"Am muncit din greu pentru a reuşi această conversie în 3D şi am obţinut o adevărată bijuterie. Nici nu poţi să-ţi dai seama că acest film nu a fost realizat direct în 3D, încă de la început", a declarat regizorul James Cameron pentru canalul de televiziune Sky News, la intrarea în Royal Albert Hall din Londra, locul unde a avut loc cea de-a doua premieră mondială a filmului.
"Această variantă aduce încă o dimensiune. Este o experienţă cu totul diferită (faţă de original). Chiar ai impresia că te afli pe vas şi că la un moment dat apa te înconjoară din toate părţile", a comentat protagonista filmului, Kate Winslet. Actriţa britanică avea doar 22 de ani când a interpretat-o pe Rose DeWitt Bukater, din filmul "Titanic". Acum, în vârstă de 36 de ani şi mamă a doi copii, susţine că acest film este ca "o amintire îndepărtată" şi că iniţial i s-a părut ciudată decizia relansării sale în format 3D.
James Cameron a dezvăluit faptul că DiCaprio era "roşu" de ruşine atunci când a revăzut filmul, în compania regizorului canadian: "Nu i-am arătat tot filmul, ci doar 18 minute din noua versiune, în urmă cu câteva luni. A fost o întâlnire frumoasă şi a fost minunat să văd cum reacţionează. Nu îi venea să creadă. Îmi spunea: «Eram un mic golan! Uite cum arătam!» Îi venea să se ascundă sub scaun. A fost un moment amuzant". (surse Mediafax și Agerpres)




Salmon Fishing in the Yemen/La pescuit în deşert – Premiera 6 aprilie 2012

Regia: Lasse Hallstrom
Cu: Emily Blunt, Ewan McGregor, Kristin Scott Thomas
Gen film: Comedie, Dramă, Romantic, Dragoste

Filmul spune povestea lui Fred Jones (Ewan McGregor), un om de ştiinţă specializat în piscicultură care are o căsnicie lipsită de dragoste şi a cărui lume este complet bulversată atunci când este însărcinat să supervizeze un proiect despre care el crede că este de-a dreptul ridicol: introducerea somonilor în aridele văi ale Yemenului. Cel din spatele acestei nebunii este însuşi şeicul Yemenului (Amr Waked), care este pasionat de pescuitul sportiv pe care îl practică pe proprietatea sa din Scoţia şi care crede că poate să-şi ducă hobby-ul înapoi acasă, sperând ca acest lucru să aducă linişte şi pace într-un teritoriu zdruncinat de conflicte interne.




The Cold Light of Day/Lumina rece a dimineţii – Premiera 13 aprilie 2012

Regia: Mabrouk El Mechri
Cu: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver
Gen film: Acţiune, Thriller

Un tânăr american descoperă o conspiraţie în încercarea sa de a-şi salva familia, răpită în timpul unei vacanţe în Spania.




Project X/Proiectul X – Premiera 20 aprilie 2012

Regia: Nima Nourizadeh
Cu: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown
Gen film: Comedie

Trei liceeni hotărăsc să dea o petrecere pentru a deveni populari în rândul colegilor lor de liceu. Când încep să-și facă apariția tot mai mulți invitați la petrecere, lucrurile scapă de sub control.




Intouchables/Invincibilii – Premiera 20 aprilie 2012

Regia: Olivier Nakache, Eric Toledano
Cu: François Cluzet, Omar Sy, Audrey Fleurot
Gen film: Comedie, Dramă

Povestea adevărată a unui aristocrat bogat cu handicap fizic, care și-a pierdut soția într-un accident și a cărui lume se răstoarnă atunci când angajează pe post de îngrijitor un tânăr binedispus, musulman negru, fost condamnat la închisoare. Legătura care se formează între cei doi dovedește că prietenia poate înfrânge toate barierele economice și sociale.




Battleship – Premiera 20 aprilie 2012

Regia: Peter Berg
Cu: Rihanna, Alexander Skarsgård, Liam Neeson, Taylor Kitsch
Gen film: Acţiune, SF

O rasă de extratereştri naufragiază pe Terra şi încearcă să construiască un dispozitiv pentru a ne putea părăsi planeta. Când un grup de nave ale oamenilor le iese în cale, războiul este inevitabil, iar povestea va fi spusă din ambele punctele de vedere, cel uman şi cel al extratereştrilor.




Undeva la Palilula – Premiera 20 aprilie 2012

Regia: Silviu Purcărete
Cu: George Mihaiţă, Răzvan Vasilescu
Gen film: Comedie, Dramă

Protagonistul filmului este Serafim, proaspăt absolvent al Şcolii de Medicină, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe. Un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naşte nici un copil. Palilula e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare, iar populaţia din oraş e izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Filmul urmăreşte periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani şi anotimpuri.




The Pirates! Band of Misfits/Piraţii ! O bandă de neisprăviţi – Premiera 20 aprilie 2012

Regia: Peter Lord
Cu: Salma Hayek, Hugh Grant
Gen film: Animaţie, Aventuri, Familie

Piratul Căpitan este hotărât să câştige titlul de Piratul anului, dar pentru asta trebuie să le vină de hac marilor săi concurenţi, Black Bellamy şi Cutlass Liz. Ajutat de echipajul său de neinsprăviţi, "eroul" se va trezi implicat în aventuri ce-l vor purta de pe ţărmurile Insulei Sângerii, sălaşul de veacuri al piraţilor, până în Londra victoriană




The Raven/Corbul – Premiera 27 aprilie 2012

Regia: James McTeigue
Cu: John Cusack, Luke Evans
Gen film: Thriller

În acest thriller sumbru, Edgar Allan Poe (John Cusack) îşi uneşte forţele cu un detectiv din Baltimore (Luke Evans), pentru a prinde un criminal în serie nebun care se inspiră din scrierile lui Poe pentru a comite crime monstruoase. Regizat de James McTeigue (V for Vendetta), filmul îi mai are în distribuţie pe Alice Eve (Sex and the City 2), Brendan Gleeson (In Bruges), Oliver Jackson-Cohen (Faster) şi Kevin McNally (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides).




Le Havre – Premiera 27 aprilie 2012

Regia: Aki Kaurismäki
Cu: Jean-Pierre Léaud, Jean-Pierre Darroussin
Gen film: Comedie, Dramă

Scriitorul Marcel Marx se mută împreună cu soţia lui într-un oraş mic, unde se bucură de o relaţie mai apropiată cu oamenii printr-o nouă slujbă, onorabilă, dar nu prea profitabilă: lustruieşte pantofi. Soarta face ca un băiat african să îi iasă în cale şi Marcel luptă cu birocraţia pentru a putea să aibă grijă de copil, dar şi de soţia lui, internată în spital. O comedie de o sensibilitate aparte.




Piranha 3DD – Premiera 27 aprilie 2012

Regia: John Gulager
Cu: Danielle Panabaker, Ving Rhames
Gen film: Comedie, Horror, Thriller

După povestea de la Lacul Victoria, bancul de piranha se îndreaptă în amonte, în Big Wet, un parc acvatic local. Deşi au venit să scalde şi să se distreze, personalul şi turiştii primesc mai mult decât se aşteptau când trebuie să înfrunte cei mai fioroşi şi mai sângeroşi peşti piranha de până acum. Conduşi de Maddy cea hotărâtă şi calculată şi prietenii ei, Barry şi Kyle, cei trei trebuie să se scufunde în lac şi să înfrunte creaturile cu toate puterile lor… dar oare pot fi oprite?