Apr 29, 2012

Premiere in cinematografe - 4 mai 2012

4 mai, 4 premiere în cinematografe. Mărturisesc că Le Havre îmi face cu ochiul într-o manieră tare seducătoare! Și...țineți aproape, vorba cântecului! Cinemateca va găzdui (în această săptămână) un concurs având drept premiu 2 invitații duble la ”Te mai măriți cu mine?”! Lectură plăcută în continuare!

The Avengers/Răzbunătorii (4 mai 2012)

Regia: Joss Whedon
Cu: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Evans, Gwyneth Paltrow, Jeremy Renner
Gen film: Acţiune

Marvel îi aduce încă o dată pe marile ecrane pe supereroii din benzile desenate, dar nu oricum; toţi în aceeaşi producţie. Iron Man, Hulk, Captain America, Thor, Hawkeye şi Black Widow formează “echipa de şoc”, după ce sunt convinşi de Nick Fury (Samuel L. Jackson) şi de Agentul Culson să îşi unească forţele în lupta cu periculosul şi puternicul lor duşman, Loki, care tocmai câştigase accesul la Cubul Cosmic, cu puterile sale nelimitate. Însă, ca în orice familie, şi între Avengeri apar mici conflicte de personalitate. Vor reuşi ei să renunţe la orgoliul personal pentru a salva viitorul omenirii?





Visul lui Adalbert (4 mai 2012)

Regia: Gabriel Achim
Cu: Gabriel Spahiu
Gen film: Comedie

Visul lui Adalbert este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută în realitate într-o fabrică de pe vremea comunismului. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. O zi celebrată cu mare pompă, ipocrizie şi teamă în toate fabricile din ţară. Pe lângă conotaţiile politice, evenimentul are loc la doar două săptămâni de la explozia de la Cernobâl. Dar, mai important pentru români, aceasta este ziua când Steaua Bucureşti câştigă Liga Campionilor, pentru prima şi ultima oară în istoria fotbalului românesc.




The Five-Year Engagement/Te mai măriţi cu mine? (4 mai 2012)

Regia: Nicholas Stoller
Cu: Jason Segel, Emily Blunt
Gen film: Comedie, Romantic, Dragoste

Când Tom o cere de nevastă, e cea mai frumoasă zi din viaţa lui Violet. Cei doi tineri sunt hotărâţi să facă nunta cât mai repede, doar că viaţa le va scoate în cale tot felul de obstacole, de la avansări în funcţie şi stagii în străinătate, până la înmormântări şi dezastre de familie. Pe nesimţite, scurta lor logodnă se va transforma într-o logodnă de cinci ani. Oare se vor mai căsători? ...



Le Havre (4 mai 2012)

Regia: Aki Kaurismäki
Cu: Jean-Pierre Léaud, Jean-Pierre Darroussin
Gen film: Comedie, Dramă

Scriitorul Marcel Marx se mută împreună cu soţia lui într-un oraş mic, unde se bucură de o relaţie mai apropiată cu oamenii printr-o nouă slujbă, onorabilă, dar nu prea profitabilă: lustruieşte pantofi. Soarta face ca un băiat african să îi iasă în cale şi Marcel luptă cu birocraţia pentru a putea să aibă grijă de copil, dar şi de soţia lui, internată în spital. O comedie de o sensibilitate aparte.