May 6, 2009

Duplex (2003)





Rating IMDB: 5.7/10

Regizat de insusi marele Danny DeVito. Rezultatul? Mic, chiar foarte mic! Cam cat statura regizorului!

Alex si Nancy, 2 tinerei casatoriti isi cauta o casuta a lor. Gasesc ei una ce parea ideala prin Brooklyn. Un duplex, ca sa fim mai clari. In celalalt apartament sta o chiriasa, o batranica irlandeza, aparent inofensiva. In realitate, se dovedeste un mic diavol, pus pe prostiute si pe incurcat de vieti.

Alex (Ben Stiller) e un tanar scriitor care vrea sa dea lovitura cu un nou roman. L-ar si scrie, daca babushca asta l-ar lasa in pace si nu l-ar solicita cu tot felul de tampenii, de te miri de unde le mai scoate. Nancy (Drew Barrymore) lucreaza la birou si e sunata de baba-cloanta asta in diverse probleme. Ar incerca si ei sa recupereze noaptea prin ceva momente intime si un somn bun, dar daca luam in considerare pasiunea batranei diavolitze surde pentru muzica nocturna, rezultatul se concretizeaza in nervi. Atat pentru tinerii insuratei, cat si pentru noi, bietii nevinovati spectatori.

Tinerii ajung la exasperare, ar vrea s-o mierleasca, dar nu reusesc cu mii de virusi gripali, podele rupte, ucigasi platiti si alte tertipuri care, din potential cremenale, se metamorfozeaza intr-o bascalie de 2 parale. Fara jumatate, doar 2 parale!!!

In fine, nu mai insist cu povestea, cred ca s-a inteles ideea. Din descriere, filmul pare mult mai interesant decat e in realitate. O comedioara destul de prost facuta, te cam iau nervisorii. Daca rezisti pana la final, esti un temerar demn de o medalie poleita in vitrina. Daca nu, felicitari! Ai castigat o ora din viata ta facand ceva mai bun!